Youtube kanalım açıldı. Dilerseniz buradan kanalıma ulaşabilir ve tüm videoları izleyebilirsiniz.
Merhabalar
Bu maceraya atılan çoğu kişinin en çok zorlandığı seri yani saraylı kartları ele alacağız. Kart anlamlarından ziyade saraylı kartların ne olduğu? Bize neyi gösterdiği? Bu kartları gördüğümüzde nelere dikkat etmeliyiz tarzında soruları kafamızda netleştirmeye çalıştıracağız.
Tarot Saraylı Kartlar Nedir?
Öncelikle ilk bilgi olarak şunu unutmayalım. Tarot saraylı kartlar altında bulunan küçük arkana kartlarından daha üstün konumdadır. Bunu şöyle örneklendirebiliriz. Küçük arkana kartları bir ev inşa etmekse saraylı kartlar o eve ikinci katı yapmaktır. Bu yüzden önemli bir seridir ve açılıma önemli etkileri vardır. Yani kötümser değil daha iyi ve pozitif anlamlar içerir. Saraylı kartlar ile ilgili yanlış düşünce bu kartların kesinlikle bir kişiyi temsil ettiği yanılgısıdır. Bu doğru değildir ve aslına bakarsanız saraylı kartlar bundan çok daha fazlasını bize verir. Kartları daha detaylı anlamak adına üç farklı konu altında toplayacağım. Lütfen yazıyı dikkatli bir şekilde okuyup bitirdikten sonra kendi içinizde bu kartları tekrardan düşünün.
1) Kişi ve kişilik anlamı
İlk ve temel anlam olarak bildiğimiz gibi saraylı kartların her birisi bir kişi daha doğrusu bir kişiliği temsil ettiğidir. Bunu doğru bir şekilde yapabilmek için kartın elementini ve o elementin bağlı bulunduğu seriyi çok iyi bilmek gerekiyor. Örneğin değnek serisini ve ateş elementini tam anlamıyla bilmeden, değnek kralını anlamak ve doğru kişilik yapısına oturtmak zor olacaktır. Bunun dışında her bir seri içerisinde hiyerarşik bir denge olduğu da unutulmamalıdır. Yani her serinin kralı en üst mertebededir. Örneğin bir kupa şövalyesi hala duygularının esiri altında bulunuyorken kupa kralı bundan kurtulmuş, duygu ve mantık arasındaki dengeyi kurmuş bir kişiyi temsil eder. Bazı kaynak ve birçok tarotoloğa göre prensler genç, şövalyeler orta yaş, kraliçeler orta yaş üstü kadınları, krallar ise orta yaş üstü erkekleri temsil eder. Geçmişe baktığımızda bu doğru bir dağılım olabilir. Fakat günümüzde cinsiyet kavramları ve toplumdaki yerleri değiştiği için kadın erkek ayrımı yapılmasını doğru bulmuyorum. Bunun dışında bir diğer durum ise yaş olayı. Bunu da kriter olarak almamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü yine günümüz şartlarını düşündüğümüzde, 20, 21 yaşlarında kral kişilik özelliklerini taşıyan birçok kişi ile karşılaşabiliriz. Aynı şekilde prens özelliklerini taşıyan orta yaş üstü kişilerde toplumumuzda oldukça fazla bulunmakta. Burada dikkat etmemiz gereken şey kral kartını temsil eden kişinin güçlü, kararlı ve kural koyucu konumunda bulunurken, prenslerin biraz daha vasıfsız ve kolay manipüle edilen kişilikler olduğunun unutulmamasıdır. Ek bilgi olarak Myers-Briggs kişilik envanterini araştırmanızı tavsiye ederim. Yine bazı kaynaklara göre burada bulunan 16 karakter tipinin her bir saraylı karta denk olduğu varsayımı kabul edilmektedir.
2) Durum anlamı
İkinci bölüm ise kartların durumları ifade ettiği anlamdır. Bildiğiniz gibi her kartın bağlı olduğu bir element ve seri vardır. Saraylı kartlar bazı durumlarda kişi değil olaya hâkim olan durum hakkında bilgi verebilir. En geniş bakış açısı ile değnekler hızlı ve ani değişim enerjilerini ve başlangıçları, kupalar duygusal bir durumun hâkim olduğunu, kılıçlar zihinsel savaş ve mücadelenin hâkim olduğunu ve son olarak tılsımlar ise daha fiziksel ve maddi durumların mevcut konuya hâkim olduğunu bize anlatır. Tabi ki burada diğer kartlar ile ilişkilendirip çıkan kartında anlamını bilerek bir yorumlama yapmamız gerekiyor. Yukarıda verdiğim örnek tamamen geniş ve basit bir açısıyla verdiğim bir örnekti. En önemlisi ise saraylı kartlar bu anlamlarında bize durumun ne olduğu ve hangi konuda nasıl davranmamız gerektiği konusunda bizde oluşturduğu farkındalıktır. Eğer bunu iyi bir şekilde öğrenirsek saraylı kartların bu özelliğinden çok fazla faydalanacağınızı size söyleyebilirim.
3) Süreç anlamı
Ve gelelim son başlık olan süreç anlamına. Saraylı kartlar bazen bir olay, düşünce veya ilişkinin hangi süreç içerisinde olduğunu bize gösterir. Kartların hiyerarşik yapısı hakkında “tarotta zaman kavramı “yazımı okuyabilirsiniz. Bu yazıda da anlattığım gibi mevcut durumun hangi aşamasında olduğumuzu bize gösterebilirler. Değnekler daha yolun başında olduğumuzu, temellerin daha oturmadığını bize söylerken tılsımlar artık sona yaklaştığımızı ve buna göre davranmamız gerektiğini bize anlatır. Bir başka ifade ile değnekler temeli tam oturmamış bir ilişki ve olayı temsil ederken, tılsım saraylı kartları daha net, temelleri daha sağlam olan bir ilişki veya olayı bize gösterir. Burada dikkat etmeniz gereken konu ise bahsettiğim bu örneklerin süreden bağımsız olmasıdır. Yani 5 yıllık bir ilişki değnek saraylı kartları ile ifade edilebilir. Bu ilişkinizde hala bir şeylerin oturmadığını veya tekrardan başa döndüğünüzü anlatır. Aynı şekilde bir, iki aylık ilişki tılsım saraylı kartları ile anlatılabilir. Bu ise duygu ve düşüncelerin tam olarak oturduğu ve ilişkinin temellerinin kurulduğunu bize anlatır.
Ben daha kolay kafanızda oturması için üç ana başlık altında topladım ama bu yolculukta ilerledikçe çok daha fazla başlık olduğunu zaten siz de fark edeceksiniz. Peki karşıma çıkan bir saraylı kartın bunlardan hangisi hakkında bilgi verdiğini nasıl bileceğim sorusunun maalesef net bir cevabı yoktur. Bunun bir yolu sorulan soruya odaklanmak, diğer yolu ise açılımda çıktığı haneyi baz alarak değerlendirmektir. Fakat en önemli olan ipucu bu konudaki hislerimizdir. Kartlara hâkim oldukça ve deste ile aranızdaki bağ güçlendikçe bu konuda zorlanmayacaksınız. Bunun süre alacağını da lütfen unutmayın. Saraylı kartlar öğrenilmesi ve anlaşılması oldukça zordur. Bu yüzden kendinize zaman tanıyın ve bu konuda lütfen heves kaybı yaşamayın. Bunun bir yolculuk olduğunu ve ilerledikçe her şeyi keşfedeceğinizi unutmayın…
Sevgilerle
Sizde uygun fiyatla tarot öğrenmek ve güzel bir temel oluşturmak isterseniz aşağıdaki görselleri tıklayıp bilgi alabilir, whatsapp veya instagram @tarot.gunluklerim hesabından iletişime geçebilirsiniz.
Kurslar hakkında bilgi almak için tıklayın
Comments